Tilbage til Online forløb

Online forløb

Vælg et forløb

Legetøj


Det er fedt for børn at lege med godt legetøj! Der er mange voksne mennesker, der gør sig umage hver dag for at fremstille sjovt og spændende legetøj til verdens børn. Og nu skal du også i gang!

 

Du skal lære:

  • Hvilke overvejelser man skal gøre sig, når man opfinder noget.
  • At anvende begreberne målgruppe og produktudvikling.
  • At fremstille en prototype.

 

Du kommer først til at arbejde med 5 opgaver, som du kan løse ved computeren, og efterfølgende skal du arbejde i værkstedet med at lave en prototype af noget legetøj, du helt selv har opfundet.

Du skal arbejde med opgaverne i rækkefølge. Du skal bruge nogle papirer til opgaverne. Dem kan du selv printe ud eller få af din lærer.

Opgave 1 – Historien om LEGO

Du skal se filmen ”Historien om LEGO”. Bagefter skal du svare på nogle spørgsmål. Spørgsmålene finder du i elevarket “Historien om LEGO”.

Opgave 2 – Produktvurdering

Som du fandt ud af, har LEGO haft stor succes med deres legetøj.

Du skal nu øve dig i at vurdere, hvorfor legetøj er ”godt” eller ”dårligt”.

 

– Du skal udfylde elevarket ”Produktvurdering”.

– Du skal selv finde to-tre forskellige slags legetøj på nettet, som du vil vurdere.

– Du kan fx bruge de her hjemmesider:

http://www.br.dk

http://www.toysrus.dk

http://www.legeakademiet.dk

http://www.legekaeden.dk

 

Du skal læse om det legetøj, du har valgt og udfylde produktevalueringen for at vurdere legetøjets målgruppe, fordele og ulemper. Bagefter skal du fortælle en klassekammerat om det legetøj, du har vurderet.

 

Opgave 3 – Opfind nyt legetøj

Nu har du vurderet, hvilket gode og dårlige kvaliteter, forskelligt legetøj kan have – så du er forhåbentlig blevet klogere på området og klar til at designe dit eget legetøj!

 

Du skal med at overveje de punkter, som er beskrevet i elevarket “Målgruppe og funktion”.

Du skal starte med disse overvejelser for at få en mere præcis ide om, hvad dit legetøj skal kunne, bruges til, se ud, fremstilles af osv.

Når du har overvejet alt dette, skal du arbejde videre med din ide. Fortæl om din ide til din makker og hør på hans/hendes evaluering af dit legetøj.

 

Brug nu elevarket ”Produktudvikling” til at lave en mere præcis beskrivelse af det legetøj, du vil opfinde.

Når du er færdig med dette, kan du lave flere skitser af dit legetøj og fortælle om det til din makker.

 

Opgave 4 – Logo

Når man skal lave og sælge et helt nyt produkt, er det vigtigt, at produktet har et godt navn og et logo med et godt blikfang.

Prøv at se på de her logoer – kan du genkende dem, og ved du, hvilket legetøj, de repræsenterer?

 

Du skal bagefter bestemme dig for navnet på dit legetøj og designe et logo, der repræsenterer dit legetøj. Du kan bruge elevarket “Logoskabelon” eller selv tegne frit på et stykke papir. Du må også gerne bruge et tegneprogram på computeren til at designe dit logo i.

 

 

 

Opgave 5 – Fremstil dit legetøj

Du er nu færdig med at arbejde ved computeren og skal i gang i værkstedet! Når man skal lave et nyt produkt, skal man altid begynde med at lave en prototype. Det betyder, at man laver en model af, hvordan det færdige legetøj kommer til at se ud og fungere.

Du skal derfor nu på bedste måde fremstille en prototype af det legetøj, du har opfundet. Det er ikke sikkert, at du kan komme til at lave legetøjet i det rigtige materiale, men du kan lave en model af, hvordan dit legetøj kommer til at se ud.

 

 

God fornøjelse!


Tilbage til Online forløb